Κατάρρευση των εσόδων, συναγερμός στις Εφορίες

Οικονομικές Ειδήσεις

25 Απρίλιος 2007
Εισπρακτικό και ελεγκτικό συναγερμό σήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά την πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των εσόδων. Παράλληλα, με απόφασή του, «μπλοκάρει» τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ..... Taxheaven.gr

Κατάρρευση των εσόδων, συναγερμός στις Εφορίες


Εισπρακτικό και ελεγκτικό συναγερμό σήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά την πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των εσόδων. Παράλληλα, με απόφασή του, «μπλοκάρει» τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Η αγωνία που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των φορολογικών εισπράξεων (μειώθηκαν κατά 4,2% τον Μάρτιο) ανάγκασε τον υφυπουργό να καλέσει εκτάκτως χθες στο υπουργείο τους προϊσταμένους 15 ΔΟΥ της Αττικής.

Ο κ. Μπέζας έδωσε στους εφόρους επτά εντολές για την ενίσχυση των εσόδων και για τους ελέγχους που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ενώ τα έψάλλε σε όσους αδιαφόρησαν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και το φορολογικό έλεγχο των επιχειρήσεων που εντοπίστηκαν να μην έχουν αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ. Θα υπάρξουν «σκληρές αποφάσεις για τους βραδυπορούντες», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός τονίζοντάς τους ότι δεν θα γίνουν ανεκτά άλλα φαινόμενα χαλάρωσης.
Πηγή Ημερησία