Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατάρρευση των εσόδων, συναγερμός στις Εφορίες

Εισπρακτικό και ελεγκτικό συναγερμό σήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά την πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των εσόδων. Παράλληλα, με απόφασή του, «μπλοκάρει» τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.....

Κατάρρευση των εσόδων, συναγερμός στις Εφορίες


Εισπρακτικό και ελεγκτικό συναγερμό σήμανε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά την πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των εσόδων. Παράλληλα, με απόφασή του, «μπλοκάρει» τη χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας στους φορολογουμένους που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Η αγωνία που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των φορολογικών εισπράξεων (μειώθηκαν κατά 4,2% τον Μάρτιο) ανάγκασε τον υφυπουργό να καλέσει εκτάκτως χθες στο υπουργείο τους προϊσταμένους 15 ΔΟΥ της Αττικής.

Ο κ. Μπέζας έδωσε στους εφόρους επτά εντολές για την ενίσχυση των εσόδων και για τους ελέγχους που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ενώ τα έψάλλε σε όσους αδιαφόρησαν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και το φορολογικό έλεγχο των επιχειρήσεων που εντοπίστηκαν να μην έχουν αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ. Θα υπάρξουν «σκληρές αποφάσεις για τους βραδυπορούντες», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός τονίζοντάς τους ότι δεν θα γίνουν ανεκτά άλλα φαινόμενα χαλάρωσης.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο