Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατ' αρχήν συμφωνία για ιδιωτικοποιήσεις και πρωτογενές πλεόνασμα

Σε κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων φαίνεται πως κατέληξαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια συζητείται το φορολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά με επικεφαλής τον Νικόλα Θεοχαράκη, Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, συμφώνησε με τους εταίρους για την συμμετοχή του κράτους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Mega Μαρία Δεναξά, αλλά διαφωνεί ως προς το πού θα πάνε τα χρήματα.
Επίσης, οι δύο πλευρές φαίνεται πως κατ' αρχήν συμφωνούν για το πρωτογενές πλεονασμα στο 1,2%-1,5%, που μπορεί να φτάσει και 2% για το 2016.
Στις διαπραγματεύσεις, τη δεύτερη μέρα στο Παρίσι, συμμετέχει και η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς συζητείται η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της υπηρεσίας αυτής.
Η ελληνική πλευρά διαπιστώνει πως οι διαπραγματεύσεις δειξάγονται σε θετικό κλίμα.
Εν τω μεταξύ, κατά την συνεδρίαση του Σαββάτου του Brussels Group αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του EuroWorking Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.

πηγή Ημερησία - ΣΚΑΙ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο