Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Από τα Κ.Ε.Π. βιβλιάριο υγείας για τους ανασφάλιστους

Και σε προληπτικές υπηρεσίες και σε νοσηλεία και φάρμακα θα έχουν πρόσβαση οι ανασφάλιστοι

Βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστου θα μπορούν να προμηθεύονται όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη. Το βιβλιάριο θα το προμηθεύονται οι πολίτες από τα ΚΕΠ. Προϋπόθεση για να το πάρουν είναι το ετήσιο εισόδημα τους να μην ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπει το πόρισμα που κατέθεσε ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας, που καταρτίστηκε για να εξετάσει το θέμα της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, οι δικαιούχοι του βιβλιάριου ανασφάλιστου θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο στην πρόληψη όσο και στη νοσηλεία. Ενώ μέχρι σήμερα καλυπτόταν μόνον η νοσηλεία και η φαρμακευτική περίθαλψη, στο εξής θα έχουν πρόσβαση και σε διαγνωστικές εξετάσεις.

Ακόμη, το πόρισμα προβλέπει την κατάργηση των τριμελών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί σε κάθε νοσοκομείο, οι οποίες εισηγούνται στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας που υπάρχουν από ανασφάλιστους πολίτες.

Το πόρισμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή: news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο