Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δε θα δοθούν λεφτά στην Ελλάδα τον Απρίλιο, βλέπουμε για Μάιο...

Στις 24 Απριλίου θα γίνει μόνο απολογισμό της προόδου στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζει ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

“Απίθανο” χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον Ντομπρόφσκις, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα θα υπάρξει μόνο “απολογισμός της προόδου” στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζουν πως η απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ληφθεί στις 11 Μαΐου, που είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup.

Αιτία της καθυστέρησης αυτής, σύμφωνα με την προδημοσίευση του σχετικού αυριανού άρθρου στην ιστοσελίδα της Der Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, ενώ, όπως σημειώνεται, δεν υπάρχουν και ενδείξεις από την ελληνική πλευρά ότι θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σημεία αυτά. “Περιμένουμε από την Ελλάδα μία αξιόπιστη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως”, δηλώνει.

Πηγή news.gr - Καθημερινή - Το Βήμα - Ναυτεμπορική


Ετικέτες για αναζήτηση Κομισιόν Eurogroup μεταρρυθμίσεις EUROGROUP


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο