Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πώς αμείβεται η 1η Μαΐου 20/4/2007

Η 1η Μαΐου ανήκει στις προαιρετικές αργίες με απόφαση όμως του Υπουργού Εργασίας καθορίζεται κάθε χρόνο σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας ΑΝ 380/68....

Πώς αμείβεται η 1η Μαΐου 20/4/2007

Η 1η Μαΐου  ανήκει στις προαιρετικές αργίες  με απόφαση όμως του Υπουργού Εργασίας  καθορίζεται  κάθε χρόνο σαν ημέρα  υποχρεωτικής αργίας ΑΝ 380/68.

Έτσι κατά την ημέρα αυτή  απαγορεύεται η απασχόληση  των μισθωτών  και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές.

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν απασχοληθούν  κατά την 1η Μαΐου ισχύουν τα εξής:

Εάν λοιπόν  δεν απασχοληθούν την 1η Μαΐου για λόγους που δεν οφείλονται σ΄αυτούς  μόνο όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο θα πάρουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό  τους χωρίς καμία προσαύξηση.

Σε περίπτωση που απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου και αμείβονται με ημερομίσθιο θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ημερομίσθιό τους.

Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση  75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί  και εκτάκτως λειτουργεί την 1η Μαΐου  όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό θα λάβουν επιπλέον  της προσαύξησης 75% στο νόμιμο ωρομίσθιο και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχοληθούν.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο