Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κομισιόν: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται

Συνεργαζόμαστε με τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές και η επόμενη κίνηση θα είναι να καταγράψουμε την πρόοδο στο Eurogroup της 24ης Απριλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται. Συνεργαζόμαστε με τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές και η επόμενη κίνηση θα είναι να καταγράψουμε την πρόοδο στο Eurogroup της 24ης Απριλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοινοτική πηγή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν τις 23 Απριλίου.

Μια συμφωνία «το συντομότερο δυνατόν», σε τεχνικό επίπεδο θα ήταν ευπρόσδεκτη από την Επιτροπή καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για την άμεση ολοκλήρωση του κρίσιμου Eurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρήγα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σε ερώτηση σχετικά με το επονομαζόμενο «πακέτο Γιούνκερ», που στοχεύει στην τόνωση των επενδύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χάρη στην παροχή δανειακών εγγυήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρατών μελών που έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία θα καταβάλει 8 δις ευρώ, όπως και η Γαλλία και η Ιταλία, η Ισπανία θα ακολουθήσει με 1.5 δισ. ευρώ και τέλος το Λουξεμβούργο θα συνεισφέρει με 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Επιτροπή εκτιμά πως οι δανειακές εγγυήσεις του πακέτου θα καταφέρουν να προσελκύσουν περί τα 350 δισ. ευρώ σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Υποστηρίζει τέλος, πως το ποσό αυτό ενδεχομένως να αυξηθεί εάν υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση του πακέτου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο