Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κορκίδης: Απογοητευτική η πασχαλινή περίοδος στην αγορά

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να «σταυρώνεται» εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί στη χώρα, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Απογοητευτική χαρακτήρισε τη φετινή πασχαλινή περίοδο ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης και σημείωσε ότι η αγορά κινείται υποτονικά καθ΄όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η αγορά κινείται φέτος κατά περίπου 20% χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περσινά επίπεδα»

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά συνεχίζει να «σταυρώνεται» εξαιτίας του κλίματος ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί στη χώρα, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι τα διάφορα σενάρια περί μη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και η ενδεχόμενη αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις προκαλούν μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κάθε θετική απόφαση, που θα δώσει αίσιο τέλος στο οικονομικό ζήτημα της χώρας, θα δώσει άμεσα και μια ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που για άλλη μια φορά βιώνουν το «μαρτύριο της σταγόνας» και βλέπουν τις δραστηριότητές τους να υπόκεινται σε «αργό θάνατο».

«Ο εθνικός αυτοχειριασμός, ο αργός ή ξαφνικός θάνατος της αγοράς και της οικονομίας, η νέα φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών δεν είναι στις επιλογές των μικρομεσαίων της αγοράς. Η μόνη επιλογή μας είναι μια «έντιμη και επωφελής συμφωνία» με «ειλικρινείς υποχωρήσεις» και με τον όρο να πραγματοποιηθεί μέσα στην Ευρωζώνη, με τρόπο που να ευνοεί την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μόλις λοιπόν «κλειδώσει» η πολυπόθητη συμφωνία, τότε μόνο θα τελειώσει ο Γολγοθάς και η Σταύρωση μας, θα έρθει η λύτρωση της αγοράς και η «Ανάσταση» της κοινωνίας και οικονομίας μας» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο