Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δικαστική απόφαση δικαιώνει οφειλέτη του ΟΑΕΕ

10 Απρίλιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Απόφαση - σταθμό θεωρούν οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος την δικαίωση ελεύθερου επαγγελματία με χρέη προς τον ΟΑΕΕ. Πως το Πρωτοδικείο Ροδόπης έβαλε φρένο σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης από το ΚΕΑΟ.
Την οριστική αναστολή όλων των μέτρων εκτέλεσης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) για οφειλές στον ΟΑΕΕ ύψους 13.079,22 ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος, πρόκειται για απόφαση - σταθμό, καθώς είναι η πρώτη που εκδίδεται πανελλαδικά και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πιλότο για όλες τις υπόλοιπες δικαστικές προσφυγές σε πρωτοδικεία όλης της χώρας, επαγγελματιών που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δικαστική δικαίωση ήρθε για επαγγελματία από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης, με το δικαστήριο να αποφασίζει την οριστική αναστολή όλων των μέτρων εκτέλεσης από το ΚΕΑΟ. Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2014, είχε δημοσιεύσει προσωρινή αναστολή, την οποία είχε εκδώσει τότε το Πρωτοδικείο Ροδόπης - μία απόφαση που είχε συζητηθεί πανελλαδικά, με τις δικηγόρους Κομοτηνής Αναστασία Στεφίδου και Λαμπρινή Πρίντζιου.

Η απόφαση έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής επαγγελματία της Κομοτηνής κατά του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), που εκπροσωπείται εν προκειμένω από το διευθυντής της Υπηρεσίας Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (Κ.Ε.Α.Ο.) του υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κομοτηνής.

Με τη δικαστική προσφυγή επιτεύχθηκε η αναστολή εκτέλεσης ατομικής ειδοποίησης του διευθυντή του ΚΕΑΟ του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κομοτηνής, με την οποία ο αιτών επαγγελματίας της πόλης ενημερώθηκε ότι έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές του στον ΟΑΕΕ συνολικού ύψους 13.079,22 ευρώ, και ότι εάν δεν προβεί εντός 20 ημερών από την παραλαβή της, στη ρύθμιση ή εξόφληση των ως άνω οφειλών, θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ε.Δ.Ε. αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του. Οι οφειλές προέκυψαν από τη μη καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Ο επαγγελματίας από την Κομοτηνή, παντρεμένος και πατέρας παιδιών που διατηρεί κατάστημα στην πόλη πολλά χρόνια, μπορούσε και κάλυπτε στο παρελθόν τις υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΕΕ. Όμως στα χρόνια της κρίσης, όπως και πολύ μεγάλο ποσοστό ελευθέρων επαγγελματιών, αδυνατούσε να καταβάλλει τις εισφορές του.

Το Πρωτοδικείο Ροδόπης ανέστειλε την εκτέλεση της ταμειακής βεβαίωσης του ΚΕΑΟ κατά το μέρος που συνεπάγεται τη λήψη ενός ή περισσότερων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ή διοικητικών μέτρων για τον εξαναγκασμό ή τη διασφάλιση της είσπραξης της οφειλής του αιτούντα επαγγελματία σε βάρους της κύριας κατοικίας στην Κομοτηνή.

Πηγή  euro2day.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης