Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Β. Κορκίδης: Φέτος «σταυρώνεται» η αγορά

Ο φόβος της αφερεγγυότητας δεν σχετίζεται πλέον με τη συναλλακτική συμπεριφορά μιας επιχείρησης αλλά κυρίως με αυτή της χώρας. Αυτό έχει αλυσιδωτές συνέπειες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, και να εξαναγκαστούν να συνεχίσουν να φαίνονται ασυνεπείς ακόμα και στις νέες ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τις τράπεζες.

Αυτό δήλωσε σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι το φετινό Πάσχα η αγορά «σταυρώνεται» μέσα στο κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τα διάφορα σενάρια περί αδυναμίας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και αθέτησης της πληρωμής των υποχρεώσεων στους δανειστές της με όλα τα οικονομικά συμφραζόμενα που αυτό συνεπάγεται, έχουν προκαλέσει ένα διαρκές μούδιασμα σε επιχειρηματίες και καταναλωτές. Ο ίδιος χαρακτήρισε ενδεικτικό ότι η πασχαλινή εορταστική αγορά ήταν υποτονική και κινήθηκε φέτος ακόμα χαμηλότερα από τα ήδη χαμηλά περυσινά επίπεδα.

«Η ατμόσφαιρα μυρίζει ρήξη και οι σπασμωδικές κινήσεις πολιτών και επιχειρήσεων αποτυπώνονται στην εκροή 26 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες προς ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μπαούλα» αναφέρει ο πρόεδρος και συνεχίζει:

«Παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης να καταλήξει σε μια συμβιβαστική επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία και παρά την πληρωμή της δόσης των 448 εκατ. ευρώ στο  ΔΝΤ  έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες εγγυήσεις για τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που συνεχώς ανακοινώνονται, ενώ η κυβέρνηση δεν συνυπολογίζει ότι κάθε καθυστέρηση και κάθε μεμονωμένος λεονταρισμός στερεί από τη χώρα και τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τη διεθνή αξιοπιστία που έχουν ανάγκη για να συνεχίζουν τις συναλλαγές τους με την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Κορκίδης ζητάει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση ότι διαταράσσονται μέρα με τη μέρα οι συναλλακτικές επιχειρηματικές σχέσεις με προμηθευτές στο εξωτερικό, λόγω μιας μετέωρης αντίληψης ότι η χώρα κινδυνεύει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης.

«Το τελευταίο διάστημα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της αγοράς- ειδικά όσοι ανήκουμε στον κλάδο του εμπορίου και στην εγχώρια βιομηχανία και μεταποίηση - γινόμαστε μάρτυρες της καχύποπτης διεθνούς επιχειρηματικής κοινής γνώμης, όταν απαιτείται να προεξοφλούμε εις ολόκληρον και μάλιστα τοις μετρητοίς τις παραγγελίες που έχουμε ανάγκη από το εξωτερικό, ακόμη κι όταν με τον αντισυμβαλλόμενο έχουμε μακρά σχέση συνεργασίας και προσωπική επαφή» λέει ο κ. Κορκίδης και υπογραμμίζει:

«Ο λαός στις 25 Ιανουαρίου δεν ψήφισε ούτε για εθνικό αυτοχειριασμό, ούτε για αργό ή ξαφνικό θάνατο της αγοράς και της οικονομίας, ούτε βεβαίως για νέα αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών. Αντιθέτως, ψήφισε για έναν έντιμο συμβιβασμό με τον όρο φυσικά αυτός να πραγματοποιηθεί μέσα στην Ευρωζώνη και με τις συνθήκες που θα ευνοούν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και όσο γρηγορότερα γίνει αυτός, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει ο Γολγοθάς μας και θα λάμψει το φως της Ανάστασης για την αγορά και τους πολίτες αυτής της χώρας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο