Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Μόσχα μελετά εξαίρεση της Ελλάδας από το εμπάργκο στα τρόφιμα

Ωστόσο, το θέμα δεν θα συζητηθεί στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας

Ανοιχτό άφησε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας, Νικολάι Φιοντόροφ, το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση.

Ωστόσο, μια συμφωνία για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον κατάλογο των χωρών εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί εμπάργκο είναι απίθανο να συναφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αύριο και μεθαύριο στη Μόσχα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Φιοντόροφ.

"Ο κατάλογος των χωρών έχει καθοριστεί έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου και σε αυτό το πλαίσιο εμείς, η κυβέρνηση, ενδέχεται να έχουμε προτάσεις όσον αφορά (...) τις σχέσεις με κάποιες χώρες και ίσως να έχουμε προτάσεις για την εξαίρεση κάποιων χωρών από τον κατάλογο αυτό", επεσήμανε ο Φιοντόροφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η άρση του εμπάργκο είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη συνάντηση των Ελλήνων αξιωματούχων με τους Ρώσους ομολόγους τους αύριο. "Παρατηρούμε μια μείωση στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων (...). Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το θέμα θα αναφερθεί με κάποιο τρόπο, σίγουρα", είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία ενδέχεται να συμφωνήσει να αφαιρέσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών σε βάρος των οποίων έχει επιβάλει εμπάργκο μετά τις αυριανές συζητήσεις.

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο