Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με το Σωματείο Εργαζομένων Χαλυβουργικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 7-4-2015

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ, παρουσία εκπροσώπων από τη ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόθεση της Χαλυβουργικής να υλοποιήσει πρόγραμμα «οικειοθελούς εξόδου» 100 εργαζομένων, ενέργεια στην οποία αντιτίθεται το σωματείο των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για απολύσεις. Πρόσθεσαν επίσης, ότι οποιαδήποτε λύση στο ενεργειακό ζήτημα, από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να συνδυαστεί με ρήτρες διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας διατύπωσε την κατηγορηματική θέση του υπέρ της προστασίας της απασχόλησης και αποδέχτηκε το αίτημα των εργαζομένων για τη σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς το ενεργειακό πρόβλημα είναι κομβικό και στον συγκεκριμένο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας. Στη βάση αυτή, η Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου εξετάζει και επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις για την μείωση του ενεργειακού κόστους.

Κύρια επιδίωξη παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση βάσει ενός νέου μοντέλου, που θα μπορεί να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σε συνδυασμό με την συνολική ανάπτυξη.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο