Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σκουρλέτης: «Όχι, δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά»

7 Απρίλιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

"Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό!" διαμήνυσε ο κ. Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM" ο κ. Σκουρλέτης τόνισε μεταξύ άλλων πως "σε ότι αφορά τις "κόκκινες γραμμές" εξακολουθούν και υπάρχουν. Στον τομέα των εργασιακών, τα πράγματα νομίζω έχουν μια άλλη προσέγγιση. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα.

Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση, και θα έπρεπε να αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Σκουρλέτης πάντως σημείωσε ότι αποτελεί στόχο της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση ο έντιμος συμβιβασμός σημειώνοντας:

 "Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η πρόθεσή μας: να αναζητήσουμε αυτό που έχει ονομαστεί ένας έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός. Ήταν η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί και είναι μια λύση μέσα στην Ευρωζώνη, η οποία θα είναι αμοιβαία επωφελής. Πώς πηγαίνουν αυτές οι συζητήσεις;

Δύσκολα, αλλά τελικά θετικά. Μέρα με τη μέρα, τα πράγματα νομίζω ότι αποσαφηνίζονται προς μια θετική κατεύθυνση. Βεβαίως παραμένουν αοριστίες, ερωτηματικά αλλά, όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό που ονομάζουμε πραγματική διαπραγμάτευση".

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση είπε: "Και η δική μου δήλωση και όλων των υπολοίπων είχε ένα κοινό προβληματισμό: ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας, και ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, θα έπρεπε αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν κάπου, διότι δεν μπορεί να παρατείνεται το μαρτύριο της σταγόνας.

Και εξακολουθεί και υπάρχει αυτός ο προβληματισμός, και ευτυχώς θα πληρωθεί κι αυτή η υποχρέωση και ίσως η επόμενη και η μεθεπόμενη, και γι' αυτό γίνονται και συζητήσεις, για τη χρηματοδότηση της χώρας μας- βεβαίως κάτω από διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις.

Εδώ και πέντε χρόνια, υπάρχει η σκέψη ότι ο προηγούμενος τρόπος χρηματοδότησης δεν ήταν βοήθεια, αλλά ένας τρόπος να πάμε ακόμα πιο κάτω, και πιο κάτω. Τώρα, πρέπει αυτό να συνδυαστεί με ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής δράσης και συνολικά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας".

Σε ερώτηση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και ενδεχόμενες αλλαγές στο καθεστώς τους είπε πως "δεν έχει υπάρξει καμιά τέτοιου είδους σκέψη, να χαθούν παγιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι στιγμής" και πρόσθεσε:

 "Χωρίς να περιπτωσιολογούμε υπάρχει ανάγκη να έχουμε συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει, βέβαια, και σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη βρισκόμαστε στην προσπάθεια διαμόρφωσης μια τέτοιας συνολικής πρότασης και φαντάζομαι ότι εντός του 2015, στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε μια τέτοιου είδους συνολική πρόταση".

Πηγή: news.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης