Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Λαφαζάνης: «Σχεδιάζουμε τη μείωση των τιμών ενέργειας για όλους τους καταναλωτές»

Μείωση του ενεργειακού κόστους και ισότιμη μεταχείριση των προϊόντων ελληνικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών και ΔΕΚΟ, ζήτησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) με την οποία συναντήθηκε την Κυριακή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τη διοίκηση της Χαλυβουργικής προκειμένου να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 100 εργαζομένων που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθιξαν τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου του μετάλλου με αιχμή τη συρρίκνωσή του, που συνοδεύεται από απώλειες θέσεων εργασίας με απολύσεις και «εθελούσιες εξόδους», που ισοδυναμούν με απολύσεις.

Ανέφεραν το πρόσφατο παράδειγμα της «Χαλυβουργικής», που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 100 εργαζομένων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική χαλυβουργία είναι το υψηλό κόστος ενέργειας και για τον λόγο αυτόν ζήτησαν να εξεταστεί το μέτρο της «διακοψιμότητας» (δηλαδή της μείωσης των τιμολογίων ρεύματος για μεγάλους καταναλωτές με αντάλλαγμα τη δυνατότητα περικοπής του φορτίου σε περιόδους μεγάλης ζήτησης).

Επίσης ζήτησαν να μην αντιμετωπίζονται δυσμενώς από την πολιτεία και ειδικότερα από το καθεστώς προμηθειών της ΔΕΗ, βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και παράγουν προϊόντα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως μετασχηματιστές, «έξυπνοι μετρητές» κ.α.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός συνολικού σχεδιασμού με στόχο την ουσιαστική μείωση των τιμών ενέργειας για όλους τους καταναλωτές, πρώτα απ' όλα για τα πιο αδύνατα οικονομικά νοικοκυριά, αλλά και ειδικότερα για τη βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε ότι τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν μειώσεις κατά περίπου 15% στην τιμή του φυσικού αερίου και ότι το μέτρο της «διακοψιμότητας» θα εξεταστεί σύντομα σε σύσκεψη με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο υπουργός χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την ανακοίνωση της «Χαλυβουργικής», για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και δήλωσε ότι θα καλέσει τη Διοίκηση της επιχείρησης σε συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα αυτό, το οποίο όπως είπε ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων.

Επίσης δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μην αντιμετωπίζονται δυσμενώς σε διαγωνισμούς των δημόσιων φορέων και ειδικότερα της ενέργειας, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και παράγουν προϊόντα που τηρούν όλες τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Πηγή: Το Βήμα


Ετικέτες για αναζήτηση ενέργεια καταναλωτές Λαφαζάνης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο