Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μάρδας: Υπάρχουν χρήματα και για το ΔΝΤ και για μισθούς και για συντάξεις

4 Απρίλιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επερχόμενες λήξεις εντόκων γραμματίων τον Απρίλιο, συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν συνιστούν πλέον πηγή ανησυχίας για την Αθήνα.

Υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Μάρδας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μηνός.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επερχόμενες λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, στις 14 και τις 17 Απριλίου, δεν συνιστούν πλέον πηγή ανησυχίας για την Αθήνα.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και τα σχόλια της πηγής του Γαλλικού Πρακτορείου ουσιαστικά αποσκοπούν στο να καταρρίπτουν τις υποψίες πως η χώρα μας δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αμφότερα το χρέος προς το Ταμείο και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση έχει περάσει «την περίοδο της σύγκρουσης», και βιώνει πλέον μια «απαραίτητη» περίοδο «ωρίμανσης».

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στους δανειστές και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ωρίμανσης που είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάρδας επαναβεβαίωσε στον σταθμό μας πως δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς αυτά αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, και προσέθεσε πως αυτό το έχουν πλέον καταλάβει και οι ευρωπαίοι.

Πηγή: http://www.skai.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης