Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μάρδας: Υπάρχουν χρήματα και για το ΔΝΤ και για μισθούς και για συντάξεις

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επερχόμενες λήξεις εντόκων γραμματίων τον Απρίλιο, συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν συνιστούν πλέον πηγή ανησυχίας για την Αθήνα.

Υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Μάρδας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση των περίπου 450 εκατομμυρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά σημείωσε ότι οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 του μηνός.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επερχόμενες λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, στις 14 και τις 17 Απριλίου, δεν συνιστούν πλέον πηγή ανησυχίας για την Αθήνα.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και τα σχόλια της πηγής του Γαλλικού Πρακτορείου ουσιαστικά αποσκοπούν στο να καταρρίπτουν τις υποψίες πως η χώρα μας δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει αμφότερα το χρέος προς το Ταμείο και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση έχει περάσει «την περίοδο της σύγκρουσης», και βιώνει πλέον μια «απαραίτητη» περίοδο «ωρίμανσης».

«Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στους δανειστές και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ωρίμανσης που είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάρδας επαναβεβαίωσε στον σταθμό μας πως δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς αυτά αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, και προσέθεσε πως αυτό το έχουν πλέον καταλάβει και οι ευρωπαίοι.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο