Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Η διάταξη του 26% στο επίκεντρο συνάντησης Ο.Ε.Ε. - Πρεσβείας Βουλγαρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 03 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διάταξη του 26% στο επίκεντρο συνάντησης ΟΕΕ - Πρεσβείας Βουλγαρίας

Την ανάγκη για άμεση κατάργηση της διάταξης, που προβλέπει ότι όποια επιχείρηση αγοράσει προϊόντα ή προμηθευτεί καύσιμα ή πρώτες ύλες από μια εταιρεία που βρίσκεται στην Κύπρο, τη Βουλγαρία ή την Ιρλανδία, χώρες στις οποίες ισχύει προνομιακό φορολογικό καθεστώς, έχουν δηλαδή φορολογικό συντελεστή κάτω του 13%, θα πρέπει να καταβάλει φόρο 26% επί της δαπάνης, συζήτησαν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον β. Εμπορικό Ακόλουθο της Βουλγαρίας στην Αθήνα, Ιβάν Τσαλάκοβ.

Ο κύριος Τσαλάκοβ ενημέρωσε τον κ. Κόλλια για το γεγονός ότι λογιστές έχουν ήδη αρχίσει να ζητάνε το φόρο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σταθερές συναλλαγές εδώ και χρόνια. Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του σε ό,τι αφορά τη βουλγαρική οικονομία, καθώς - όπως είπε - στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας, στην Αθήνα, πολλές επιχειρήσεις - ειδικά από τον τομέα των υπηρεσιών - τηλεφωνούν και εκφράζουν τον προβληματισμό τους και τις σκέψεις τους για μεταφορά της έδρας τους.

Να σημειωθεί ότι οι διμερείς συναλλαγές Ελλάδας - Βουλγαρίας ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν έκρυψε το φόβο του για το γεγονός ότι πιθανότατα να μην υπάρχει έτοιμος μηχανισμός, ώστε ο φόρος να επιστρέφεται αζημίως σε διάστημα τριών μηνών, εφόσον η επιχείρηση αποδείξει στη φορολογική διοίκηση ότι η συναλλαγή είναι πραγματική, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα στην αγορά (αφού ήδη η επιχείρηση θα έχει προκαταβάλει ένα τρίμηνο πριν το 26%).
 

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο