Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στατιστικά ηλεκτρονικών υποβολών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στο σύστημα TAXISnet, μέχρι την 16η Απριλίου 2007 καταγράφηκαν 119.703 ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9).

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
17/4/2007

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στο σύστημα TAXISnet, μέχρι την 16η Απριλίου 2007 καταγράφηκαν 119.703 ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9).
Σημειώνεται ότι μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία του 2006, είχαν πραγματοποιηθεί 54.232 ηλεκτρονικές υποβολές που αφορούσαν αποκλειστικά το έντυπο Ε1.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι έως σήμερα 64.829 πολίτες υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους (έντυπο Ε1), με αύξηση που ήδη προσεγγίζει το 20%, παρά το γεγονός ότι για φέτος οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων μέσω Internet έχουν παραταθεί κατά 10 περίπου ημέρες.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι κατά την εκκαθάριση της 30/3/2007 (1η αποστολή) το 35% περίπου των εκκαθαρισθέντων δηλώσεων είχαν υποβληθεί μέσω του συστήματος TAXISnet.

Παράλληλα, την 4η Απριλίου 2007, ολοκληρώθηκε η ταχυδρομική αποστολή 5.391.397 συνολικά προεκτυπωμένων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικ. έτους 2007, που καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των φορολογουμένων πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για πρώτη φορά κατά το οικ. έτος 2007 καθώς και όσοι τυχόν δεν έχουν παραλάβει τις προεκτυπωμένες δηλώσεις που τους απεστάλησαν, μπορούν να αναζητήσουν κενά έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 ή/και Ε9 σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.

Εναλλακτικά, τα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 μπορούν να αναζητηθούν στο δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) ακολουθώντας τη διαδρομή:
- On line ηλεκτρονικές υπηρεσίες (για να λάβετε ηλεκτρονικά)
- Υπηρεσία ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ
Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ενθαρρύνει και προωθεί την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από όλους τους πολίτες γιατί διασφαλίζεται ταχεία εξυπηρέτηση, αξιοπιστία και άμεση εκκαθάριση των δηλώσεων, με αποφυγή ταλαιπωρίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους και μέσω των ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο