Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.: Κινητοποιήσεις για τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Π.Υ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
Μέλος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 1 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι πολιτικές απαξίωσης των τελευταίων ετών για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (κατάργηση κοινωνικών πόρων, κούρεμα PSI, καθυστερήσεις στη νομοθέτηση σημαντικών διατάξεων επ’ ωφελεία του Ταμείου, ενίσχυση εισοδηματικής πολιτικής εις βάρος των αποθεματικών του Ταμείου, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, μειώσεις μισθών κλπ) οδήγησαν το Ταμείο μας στη δυσμενή οικονομική κατάσταση ώστε να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει ακόμα και στις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις του.

Η Ομοσπονδία μας, θέτοντας ως προτεραιότητα στο διεκδικητικό της πλαίσιο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) κινητοποιήθηκε από κοινού με το Σύλλογο Υπαλλήλων του Μ.Τ.Π.Υ., με απώτερο σκοπό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την επαναφορά των κοινωνικών πόρων του που καταργήθηκαν και την άμεση στήριξη με κρατική χρηματοδότηση ώστε να προστατευθεί η περιουσία του Ταμείου και να θωρακιστεί η βιωσιμότητά του.

Την 30 Μαρτίου 2015, η Ομοσπονδία μας με θέσεις και προτάσεις συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα αποτελέσματα της οποίας περιγράφονται αναλυτικά στο με αριθμ. πρωτ. 82/01.04.2015 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το οποίο σας υποβάλλουμε συνημμένα προκειμένου να λάβετε γνώση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο