Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Την πρόσληψη 4.500 ατόμων στην Υγεία ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Εργαζόμαστε εντατικά για να ανατρέψουμε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας και μίλησε για ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της δημόσιας υγείας. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις "απορρύθμισης και διάλυσης" που έγιναν και υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν, το ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει στη δημόσια υγεία, οδηγώντας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό, στην οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πολεμήσει και να εξαλείψει την υγειονομική φτώχεια που πλήττει τη χώρα», είπε ο υπουργός υγείας κ. Κουρουμπλής, καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό. «Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να το καταφέρουμε», είπε.

«Το εθνικό σύστημα υγείας είχε και πριν το μνημόνιο προβλήματα όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν μεταρρυθμίσεις διάλυσης» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ενώ σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές ανέφερε πως «η παραμονή και η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής. Αν επισκεφτεί κάποιος ένα νοσοκομείο της Ελλάδας και ένα της Ευρώπης θα καταλάβει τη διαφορά» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως τα νοσοκομεία «κρατιούνται όρθια χάρη στη στάση των γιατρών και των νοσηλευτών μέσα σε αντίξοες συνθήκες», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας πως μετέτρεψαν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και όταν «η εμπορευματοποίηση των πάντων γίνεται στον τομέα της υγείας, αυτό έχει οδυνηρές επιπτώσεις σε όλα».

Σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας, οι Έλληνες συν τω χρόνω χαρακτηρίζονται από μειωμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, από οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, από αύξηση χρόνου αναμονής, αλλά και από μείωση της προληπτικής ιατρικής. «Στη χώρα μας η καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία είναι πιο σκληρή από τις μελέτες. Ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι σήμερα ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Η χώρα μας, μάλιστα, έχει το μικρότερο προϋπολογισμό -ανάλογα με το ΑΕΠ- για την υγεία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ».

Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του παρουσίασε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του χώρου της Υγείας, καθώς, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «προτεραιότητά μας είναι να ανατρέψουμε τα ερείπια των μνημονίων και να αναβαθμίσουμε -κυρίως για τα φτωχά λαϊκά στρώματα- το εθνικό σύστημα υγείας. Έτσι, σε πλήρη εναρμόνιση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοινώνουμε τους κεντρικούς άξονες στο χώρο της υγείας:

- Ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσιο σύστημα υγείας και η διεύρυνση σε εμβολιασμούς, φάρμακα και εξετάσεις

- Θέσπιση λογικής πρόνοιας σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας η ενίσχυση των δομών με ιατρικό προσωπικό. Θα ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με 4.500 άτομα εξειδικευμένου προσωπικού με στόχο τη στελέχωση κενών νευραλγικών θέσεων σε νοσοκομεία και οργανισμούς. Οι 700 εξ αυτών θα τοποθετηθούν σε νησιά Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία και Θεσπρωτία.

- Πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.

- Ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ, ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια.

- Κατάργηση των 5ευρώ για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία.

- Θεσπίζεται ο ευρωπαϊκός ιατρικός φάκελος, ώστε να εξασφαλιστεί και η μείωση του κόστους υγείας.

- Θα εξετάσουμε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια υγεία, όπως και των στρατιωτικών νοσοκομείων, κυρίως στα νησιωτικά μέρη.


Πηγή: express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο