Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Δ. Στρατούλης: «Δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 01-04-2015

Δημήτρης Στρατούλης: Δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, μετά τη συνάντηση με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Συναντηθήκαμε σήμερα με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συνταξιούχων, η οποία μας έθεσε, εκτός των άλλων, τρία απολύτως δίκαια αιτήματα. Το πρώτο αίτημα τους είναι να μην υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων, το δεύτερο είναι να αποκατασταθούν οι απώλειες στις συντάξεις που προκλήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές και το τρίτο αίτημα είναι να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε ότι αφορά το πρώτο αίτημα, υπογραμμίσαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις συντάξεων και νέες , δυσμενείς για τους ασφαλισμένους, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων για τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσουμε το επόμενο διάστημα. Επιπλέον τους τόνισα , ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα του ασφαλιστικού ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις που έχει αυτή την περίοδο με τους θεσμούς.

Για το δεύτερο θέμα που τέθηκε από την αντιπροσωπεία, υπογραμμίσαμε ότι θα πάμε σε σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλιστα, ως δείγμα καλής θέλησης και ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση προχωράμε με την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εισόδημα από σύνταξη έως 700 ευρώ.

Τέλος, δεσμευτήκαμε ότι βάζουμε τέλος στη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης και προσανατολιζόμαστε σε μια σταδιακή αποκατάσταση αυτής της λεηλασίας –που προκλήθηκε κυρίως μέσω του λεγόμενου PSI- με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις ΝΑΤ ασφαλιστικών Στρατούλης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο