Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Σχετικά με την αναζήτηση ποσών που χορηγήθηκαν σε συνταξιούχους ως οικογενειακά επιδόματα

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Αγ. Κωνσταντίνου 8, 104 31, Αθήνα, τηλ. 210-5215109, 5215460, 5215340, 5215344, 5215345, fax: 210-5225137, email: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την αναζήτηση ποσών που χορηγήθηκαν σε συνταξιούχους ως οικογενειακά επιδόματα

Με αφορμή περίπτωση συνταξιούχου που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και σχετικών δημοσιευμάτων που επακολούθησαν, προς αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων, γνωστοποιούμε τα εξής:

Ο εν λόγω συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχε αιτηθεί το 2006 τη χορήγηση οικογενειακού επιδόματος για τη σύζυγό του που ήταν δημόσιος υπάλληλος.

Το αρμόδιο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απέρριψε το αίτημά του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 29 παρ.3 του Α.Ν.1846/1951 όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 5 παρ. 3 και 4 του Ν.825/1978) που προβλέπει ότι : «το ποσό της σύνταξης λόγω αναπηρίας ή γήρατος προσαυξάνεται για τη σύζυγο ……… εφόσον δεν ασκεί επάγγελμα ή δεν είναι συνταξιούχος ασφαλιστικού οργανισμού ή Ν.Π.Δ.Δ. ή του Δημοσίου…».

Στη συνέχεια ο εν λόγω συνταξιούχος υπέβαλε ένσταση προς την Τοπική Διοικητική Επιτροπή (Τ.Δ.Ε.) του Υποκ/τος η οποία έκανε δεκτή την ένσταση και αποφάσισε τη χορήγηση του επιδόματος.

Η Δ/νση του Υποκ/τος μετά απ’ αυτά χορήγησε το επίδομα με σχετική απόφαση επισημαίνοντας ότι: «επιφυλασσόμαστε για την αναθεώρηση της απόφασης αυτής και τον έντοκο καταλογισμό των παροχών που χορηγήσαμε στον ανωτέρω σε περίπτωση που ακυρωθεί η απόφαση Τ.Δ.Ε. κατόπιν αίτησης προσφυγής του ΙΚΑ στο Διοικητικό Πρωτοδικείο».

Κατά της απόφασης της Τ.Δ.Ε. η Δ/νση του Υποκ/τος άσκησε προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η οποία όπως αναφέρθηκε εκδικάζεται στο τέλος Απριλίου.

Επισημαίνουμε ότι στο ΙΚΑ υποβλήθηκαν την περίοδο 2004-2005 πλήθος αιτημάτων παρόμοιου περιεχομένου (χορήγηση οικογενειακού επιδόματος) τα οποία κρίθηκαν πανομοιότυπα και έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία – Εφετεία ακόμα και από το ΣτΕ, έχουν δε ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά συνέπεια για όσες υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί από τα κατά τόπους Διοικητικά Δικαστήρια και μόνο για αυτές υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες θα ρυθμιστούν μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο