Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχεται σύντομα η ηλεκτρονική άμεση απόδοση του Φ.Π.Α.

Μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σταλεί στους εταίρους και που θα νομοθετηθούν άμεσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά ομιλία του στην βουλή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σχετικά "Καταθέσαμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το πρόσωπο του κράτους. Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε καύσιμα, καπνό. Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε καύσιμα, καπνό, για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε τραπεζικά εμβάσματα και offshore εταιρίες, για την ηλεκτρονική άμεση απόδοση του ΦΠΑ. κλπ"

Σχετικά με την ηλεκτρονική άμεση απόδοση του ΦΠΑ, το σχέδιο που υπάρχει στα συρτάρια του υπ. Οικονομικών προβλέπει ότι, οι εταιρείες θα δηλώνουν έναν εταιρικό λογαριασμό από τον οποίο το Δημόσιο θα δεσμεύει άμεσα τον ΦΠΑ τη στιγμή που καταβάλλεται η αμοιβή στην επιχείρηση, ενώ για αργότερα εξετάζεται και η σύνδεση ταμειακών μηχανών με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο