Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες κινητές μονάδες δίωξης για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου - Εγκαίνια του αναβαθμισμένου Τελωνείου Δοϊράνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 30-03-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΔΟΪΡΑΝΗΣ


Το νέο αναβαθμισμένο Τελωνείο Δοϊράνης εγκαινιάστηκε στις 27-03-15 παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσε η αποκεντρωμένη περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

Το έργο του Τελωνείου Δοϊράνης υλοποιήθηκε από κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος Border.in, βάσει των οποίων επετεύχθη α) η αναβάθμιση των υποδομών και δικτύων του Τελωνείου και β) η ανάπτυξη και εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης και συστήματος αυτόματης καταγραφής διερχόμενων οχημάτων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα καινούρια μέσα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε ότι «στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Γ.Γ.Δ.Ε. θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες δίωξης αποτελούμενες αποκλειστικά από τελωνειακούς υπαλλήλους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Οι κινητές αυτές μονάδες θα λειτουργούν αρχικά στην περιφέρεια της Μακεδονίας-Θράκης, αργότερα και σε άλλες περιφέρειες, ώστε να μπορούν να έχουν αρμοδιότητα σε περισσότερους από έναν νομούς και με τον τρόπο αυτό ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το λαθρεμπόριο. Στο στόχαστρό τους θα βρίσκονται μεταξύ άλλων λαθροδιακινητές πετρελαίου, ποτών και τσιγάρων».

Αμέσως μετά, η Γενική Γραμματέας παρευρέθηκε σε ημερίδα με θέμα τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που διοργανώθηκε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο