Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος Fitch


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από "B" σε "CCC", προχώρησε ο οίκος Fitch.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, που αναμκοινώθηκε λίγο μετά το κλείσιμο της Γουολ Στριτ, καθώς η προγραμματισμένη αξιολόγηση της Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάιο.

"Η επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία επανεξέτασης της αξιολόγησης της Ελλάδας είναι η 15η Μαΐου 2015, αλλά η Fitch πιστεύει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δικαιολογούν μία τέτοια παρέκκλιση από το πρόγραμμα", αναφέρεται στην ανάλυση του οίκου Fitch.

"Η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, οι αβέβαιες προοπτικές για έγκαιρες εκταμιεύσεις από επίσημους θεσμούς και οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στον εγχώριο τραπεζικό τομέα έχουν θέσει υπό ακραία πίεση τη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης. Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα έλλειψη ρευστότητας χωρίς να παραβιάσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, όμως οι αυξημένοι κίνδυνοι μας οδήγησαν στο να μειώσουμε την αξιολόγηση", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Στην ανακοίνωση του οίκου Fitch γίνεται αναφορά και σε "μεγάλης κλίμακας εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες", οι οποίες εντείνουν τις πιέσεις στην ελληνική οικονομία, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, τονίζεται: "Αν και δεν το αναμένουμε, υπάρχει κίνδυνος για εισαγωγή κεφαλαιακών περιορισμών για να μειωθούν οι εκροές καταθέσεων από τις εγχώριες τράπεζες".

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο