Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Με εκπροσώπους της ΠΟΕΕ - ΥΤΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 27-3-2015

Με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ), του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης. Τις οργανώσεις των εργαζομένων συνόδευσε ο βουλευτής νομού Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων να παρουσιάσουν με λεπτομέρειες τα πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

Ειδικότερα, ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου για τον περιορισμό της αδήλωτης απασχόλησης και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας συνολικά. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν προτάσεις για θέματα συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τα όρια χρήσης ασκούμενων σπουδαστών από το εξωτερικό στις τουριστικές επιχειρήσεις, για την επιδότηση ανεργίας των πολλών εποχικών εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με έμφαση τάχθηκαν κατά της διάκρισης των αμοιβών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

Μέσα από τη συζήτηση εκδηλώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται από την κυβέρνηση, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ. 

Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες για την ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και τον επαναπροσανατολισμό του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο