Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

«Τα κράτη πρέπει να νομοθετούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Μάνος Μανουσάκης, συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (InformalFAC – Trade) στη Ρίγα της Λετονίας (24 και 25 Μαρτίου 2015), όπου συζητήθηκαν θέματα πολιτικής εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ.

Στην συζήτηση για τη στρατηγική της εμπορικής και επενδυτικής πολιτικής της ΕΕ ο κ. Μανουσάκης τόνισε την ανάγκη να περιλαμβάνονται σε κάθε εμπορική συμφωνία προβλέψεις για την προστασία των εργαζομένων στο διεθνοποιημένο εμπορικό περιβάλλον.

Ο κ. Μανουσάκης σε παρέμβασή του σε σχέση με την υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP) και τις διατάξεις για την προστασία των επενδυτών στο πλαίσιο αυτής, τόνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η διασφάλιση του δικαιώματος των κρατών-μελών να νομοθετούν ελεύθερα και να θεσπίζουν ρυθμίσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Υπερθεμάτισε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό το κράτος να προσφέρει εγγυήσεις στους επενδυτές ότι οι νόμοι δεν θα αλλάξουν, όπως προβλέπεται στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κρατών (ISDS).Οι νόμοι αλλάζουν όποτε κρίνεται αναγκαίο από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις για την προστασία των πολιτών ανεξάρτητα από επιχειρηματικά συμφέροντα, ανέφερε.

Σε άλλες παρεμβάσεις του, τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ και των Γεωγραφικών Ενδείξεων που κατοχυρώνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο