Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιθανολογώντας πως θα κατατεθεί τη Δευτέρα στους θεσμούς και άρα στις αρχές της εβδομάδας «θα μπορούμε να πάμε σε Eurogroup».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μεταρρυθμίσεις θα παρουσιασθούν αναλυτικά με εκτιμήσεις κόστους, απόδοσης και χρονικό προσδιορισμό της υλοποίησής τους.

Κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων θα αποτελούν τα φορολογικά, η πάταξη του λαθρεμπορίου, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και καυσίμων.

Στο στόχαστρο έχει μπει και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω τριγωνικών, ενδοομιλικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα περιέχει και εκτιμήσεις σχετικά με την απόδοση μέτρων όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι 100 δόσεις.

Στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όπως τα αεροδρόμια με συμπράξεις του δημοσίου τομέα.

Πάντως σύμφωνα με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια από τους εταίρους κατά το σημερινό Euroworking Group, καθώς η ελληνική πλευρά ήταν ανέτοιμη και έδωσαν περιθώριο έως τη Δευτέρα για παρουσιάσει η Αθήνα την τελική λίστα.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο