Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Να αποσταλούν μέχρι 30/4 οι βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Δωδεκανήσου 7
2310-513875
www.solnth.gr
Θεσσαλονίκη, 24-3-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Κοινοποίηση:
1. Αναπληρώτρια Υπουργό κα Βαλαβάνη
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαϊδου
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων οικονομικού έτους 2015

Κύριε Υπουργέ,

Ενώ από 1/2/2015 θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2015, διανύουμε ήδη το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Μαρτίου και δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι απαραίτητες ερμηνευτικές εγκύκλιοι με τις οδηγίες για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων χρήσεως 2014. Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και το φόρτο εργασίας που έχει το Υπουργείο σας, πιστεύουμε όμως ότι η νομοθετημένη προθεσμία των 5 μηνών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να τηρηθεί. Σημειώνουμε ότι στην ίδια χρονική περίοδο οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί θα πρέπει να διεκπεραιώσουν πλήθος άλλων υποχρεώσεων αλλά και τη νέα ρύθμιση οφειλών.

Οι σαφείς διευκρινίσεις είναι απαραίτητες προς αποφυγή παρερμηνειών, όπως είχαμε στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να πληρωθούν πρόστιμα εκπροθέσμου για υποχρεώσεις που οι φορολογούμενοι θεωρούσαν ότι τις είχαν διεκπεραιώσει εμπρόθεσμα. Με την ΠΟΛ.1051/19.2.2015 οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και οι βεβαιώσεις των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31-3-2015. Με Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Δ.Ε. στις 17-3-2015 αναφέρεται ότι το σύστημα για την υποβολή των ως άνω βεβαιώσεων θα είναι ανοιχτό μέχρι τη λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δεν διευκρινίζεται όμως αν η υποβολή μετά την 31-3-2015 θα θεωρηθεί εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη.

Κύριε Υπουργέ,

Προτείνουμε η ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και των βεβαιώσεων αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, να αποσταλούν εμπρόθεσμα από όλους, δηλαδή και από τους Δημόσιους φορείς και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, έως 30-4-2015, έτσι ώστε οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί από 1-5-2015 να έχουν στις εφαρμογές του υπουργείου, όλα τα απαραίτητα στοιχεία, για να μπορέσουν να προβούν άμεσα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο