Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ισπανός Υπ.Οικ.: Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από τους πιστωτές της προτού εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στους «Financial Times» ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, ουσιαστικά καταρρίπτοντας τις ελπίδες της Αθήνας για άμεση εκταμίευση μέρους των «παγωμένων» 7,2 δισ. αποκλειστικά και μόνο με την παρουσίαση των προτάσεων.

«Θα δούμε εάν η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αρκετά περιεκτική ή όχι. Αλλά δεν θα γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση πριν υπάρξει ένα πραγματικό τεστ, πριν οι μεταρρυθμίσεις ψηφιστούν και υλοποιηθούν», σημειώνει χαρακτηριστικά κ. ντε Γκίντος.

«Εχουμε χάσει χρόνο και η επικοινωνιακή στρατηγική από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν και η καλύτερη. Οι Έλληνες δεν έχουν κάνει πολλούς φίλους», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν ενωμένες απέναντι στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλίσεων παρά το γεγονός ότι οι Ελληνες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις οποιεσδήποτε αποκλίσεις. Αυτές όμως δεν υφίστανται».

Αναφερόμενος στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. ντε Γκίντος είπε πως η λύση είναι η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας εκπόνησης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. «Είναι σημαντικό να επιταχύνουμε για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο», σημείωσε.

Προσέθεσε μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει ένα «πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» και τη λήψη μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας καθώς και την καταπολέμηση των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.

Οι δηλώσεις του ισπανού ΥΠΟΙΚ αντανακλούν τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει η Μαδρίτη απέναντι στα αιτήματα της Αθήνας, και έρχονται μια ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τέλος, ο κ. ντε Γκίντος κατέστησε σαφές πως δεν τίθεται προς συζήτηση το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, όμως διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει πως κάποιο κράτος-μέλος μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες.

«Υπάρχουν δυο κόκκινες γραμμές. Η πρώτη είναι πως κανείς δεν μπορεί να φύγει από τη νομισματική ένωση. Η δεύτερη είναι πως κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες. Θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλο μέλος να αφήσει το ευρώ. Αλλά θα ήταν παρόμοια, αν όχι μεγαλύτερη, αποτυχία να παραβιάσουμε τους κανόνες», είπε

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση ανταγωνιστικότητα μεταρρυθμίσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο