Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Μπέζας: Ενταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα Taxis

Η ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS ενισχύει τη διαφάνεια στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων από μια τόσο μεγάλη πηγή εισοδήματος, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στην ομιλία του σε εκδήλωση για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα TAXIS.

Η ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS ενισχύει τη διαφάνεια στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων από μια τόσο μεγάλη πηγή εισοδήματος, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στην ομιλία του σε εκδήλωση για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο σύστημα TAXIS.

Σε πρώτη φάση, σε περιβάλλον TAXIS θα λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΔΟΥ που σχετίζονται με το μητρώο, το ΦΠΑ, ο ΚΒΣ, το εισόδημα, άλλοι φόροι και έσοδα, το δικαστικό και το πρωτόκολλο. Η δεύτερη και τελική φάση του έργου, που θα ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, όπως είπε ο κ. Μπέζας, περιλαμβάνει και τον υπολογισμό του φόρου πλοίων.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι καθοριστική ήταν η συνδρομή, για την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς εγκαταστάθηκαν 40 νέοι υπολογιστές και το δίκτυό τους.

Ψηφιοποιήθηκαν, επίσης, 13.500 απογραφικά δελτία χρεών, συνολικού εισπρακτέου ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, όπως τόνισε ο υφυπουργός, με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο προωθήθηκε ρύθμιση για τη βελτίωση του καταλογισμού και της είσπραξης των φόρων από τα πλοία, έτσι ώστε αυτή να γίνεται αρτιότερα και ταχύτερα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι με την ένταξη της ΔΟΥ Πλοίων στο TAXIS θα επιταχυνθούν κρίσιμες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα οι ρυθμίσεις χρεών και υπεραιώσεις, ενώ θα εξυπηρετούνται ταχύτερα οι ενδιαφερόμενοι. Ο υφυπουργός κατέληξε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι για την κυβέρνηση.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο