Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών για την εξαφανισμένη σύμβαση της Ελλάδος με το ΔΝΤ από το Υπ. Οικ.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη, ο υπ .Οικονομικών ανέφερε σχετικά με το έγγραφο της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου αλλά και την σύμβαση με το ΔΝΤ:


ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (Υπουργός Οικονομικών): Κύριε Μαυραγάνη, όταν λάβαμε το ερώτημά σας, ζήτησα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να βρουν το αντίγραφο της επιστολής.

Σας μεταφέρω την απάντηση που μου έδωσαν.

Μου είπαν, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο δεν υπάρχει, ότι βρίσκεται στο προσωπικό, εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κυρίου Χαρδούβελη, το οποίο το πήρε μαζί του.

Μου είπαν, βεβαίως, ότι πρέπει να τονίσω –και με χαρά το κάνω- ότι η πράξη αυτή ήταν απόλυτα σύννομη.

Ο Υπουργός –δεν το ήξερα αυτό- έχει δικαίωμα ό,τι εντάσσεται στο προσωπικό, εμπιστευτικό του πρωτόκολλο να το παίρνει μαζί του μετά την απομάκρυνσή του από την υπηρεσία του, από το Υπουργείο.

Εγώ θέλω να σας πω με την ευκαιρία αυτή ως νέος Βουλευτής και ως νέος Υπουργός, ως νέος πολιτικός, ότι αυτή είναι μια πρακτική που δεν συνάδει μ’ ένα ευνομούμενο κράτος. Δεν μιλώ προσωπικά για τον κ. Χαρδούβελη.

Θα μοιραστώ μαζί σας, με το Σώμα, και μια άλλη πληροφορία, η οποία είναι άκρως ανησυχητική και καταδικαστική για την ασυνέχεια του κράτους μας. Φαντάζομαι ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση της μετάβασης από την προηγούμενη Κυβέρνηση σ’ εμάς. Νομίζω ότι αυτό είναι μία γενική κακοπάθεια του ελληνικού δημοσίου, του ελληνικού κράτους. Κάτι πρέπει να γίνει για να την αλλάξουμε.

Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε τρεισήμισι μέρες για να βρεθεί. Δεν υπήρχε στο Υπουργείο Οικονομικών. Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και τη μετέπειτα δανειακή σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναγκάστηκα ο ίδιος να έλθω σ’ επαφή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, για να το πάρω.

Αυτό είναι μία εικόνα που πραγματικά νομίζω ότι πρέπει να μας θλίβει όλους. Θα ήθελα να πιστεύω -εύχομαι και δεσμεύομαι- ότι όταν εγώ θα αποχωρήσω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα βρει αυτό το απόλυτο κενό εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν στοιχεία, έγγραφα και εργαλεία δουλειάς, ώστε να αρχίσει να δουλεύει αμέσως μετά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο