Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το ταχύτατο broadband κατακτά ολόκληρο τον κόσμο

12 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με τις ΗΠΑ και την Κίνα να είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ευρυζωνικού Internet παγκοσμίως (54,6 εκατ. και 46,6 εκατ. νοικοκυριά broadband αντιστοίχως) καταγράφηκαν στο τέλος του 2006 περίπου 250 εκατ. νοικοκυριά με σύνδεση υψηλών ταχυτήτων σε όλον τον κόσμο. Εντούτοις, οι απόλυτοι αριθμοί δεν αποδίδουν την πλήρη εικόνα της...
Με τις ΗΠΑ και την Κίνα να είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ευρυζωνικού Internet παγκοσμίως (54,6 εκατ. και 46,6 εκατ. νοικοκυριά broadband αντιστοίχως) καταγράφηκαν στο τέλος του 2006 περίπου 250 εκατ. νοικοκυριά με σύνδεση υψηλών ταχυτήτων σε όλον τον κόσμο. Εντούτοις, οι απόλυτοι αριθμοί δεν αποδίδουν την πλήρη εικόνα της παγκόσμιας επέκτασης του broadband. «Χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και, σε μικρότερη έκταση, οι ΗΠΑ εισέρχονται τώρα σε μία νέα φάση εξέλιξης του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Η αγορά μετακινείται από το Internet υψηλών ταχυτήτων στο Internet πολύ υψηλών ταχυτήτων», επισημαίνει ο Μπεν Μάκλιν, αναλυτής της eMarketer και συντάκτης της έκθεσης «Βroadband Worldwide: 2005-2011».

Η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία, όπου οι χρήστες broadband αλλάζουν την τεχνολογία DSL με τεχνολογίες μεγαλύτερου bandwidth, όπως αυτή των οπτικών ινών. Στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε η Ιαπωνία προώθησε μία πολιτική που έφερε τις οπτικές ίνες σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Το 2006 υπήρχαν περίπου 7,5 εκατ. συνδρομητές fiber-to-the-home (FTTH), ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός συνδρομητών FTTH σε όλον τον κόσμο.

«Αυτό σημαίνει ότι ένα συνηθισμένο νοικοκυριό στην Ιαπωνία έχει πρόσβαση σε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 50 μέχρι 100 mbps στην τιμή που οι περισσότεροι άνθρωποι σε άλλες χώρες πληρώνουν για 1 mbps», εξηγεί ο Μάκλιν.

Οπως και η Ιαπωνία, έτσι και η Νότια Κορέα έχει μπει στη νέα φάση της εξέλιξης του ευρυζωνικού Internet. Οι Νοτιοκορεάτες αναβαθμίζουν τις συνδέσεις ADSL και επιλέγουν τις fiber LAN.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης