Ειδήσεις Τεχνολογία

Το ταχύτατο broadband κατακτά ολόκληρο τον κόσμο

Με τις ΗΠΑ και την Κίνα να είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ευρυζωνικού Internet παγκοσμίως (54,6 εκατ. και 46,6 εκατ. νοικοκυριά broadband αντιστοίχως) καταγράφηκαν στο τέλος του 2006 περίπου 250 εκατ. νοικοκυριά με σύνδεση υψηλών ταχυτήτων σε όλον τον κόσμο. Εντούτοις, οι απόλυτοι αριθμοί δεν αποδίδουν την πλήρη εικόνα της...

Με τις ΗΠΑ και την Κίνα να είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές ευρυζωνικού Internet παγκοσμίως (54,6 εκατ. και 46,6 εκατ. νοικοκυριά broadband αντιστοίχως) καταγράφηκαν στο τέλος του 2006 περίπου 250 εκατ. νοικοκυριά με σύνδεση υψηλών ταχυτήτων σε όλον τον κόσμο. Εντούτοις, οι απόλυτοι αριθμοί δεν αποδίδουν την πλήρη εικόνα της παγκόσμιας επέκτασης του broadband. «Χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και, σε μικρότερη έκταση, οι ΗΠΑ εισέρχονται τώρα σε μία νέα φάση εξέλιξης του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Η αγορά μετακινείται από το Internet υψηλών ταχυτήτων στο Internet πολύ υψηλών ταχυτήτων», επισημαίνει ο Μπεν Μάκλιν, αναλυτής της eMarketer και συντάκτης της έκθεσης «Βroadband Worldwide: 2005-2011».

Η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία, όπου οι χρήστες broadband αλλάζουν την τεχνολογία DSL με τεχνολογίες μεγαλύτερου bandwidth, όπως αυτή των οπτικών ινών. Στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε η Ιαπωνία προώθησε μία πολιτική που έφερε τις οπτικές ίνες σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Το 2006 υπήρχαν περίπου 7,5 εκατ. συνδρομητές fiber-to-the-home (FTTH), ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός συνδρομητών FTTH σε όλον τον κόσμο.

«Αυτό σημαίνει ότι ένα συνηθισμένο νοικοκυριό στην Ιαπωνία έχει πρόσβαση σε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 50 μέχρι 100 mbps στην τιμή που οι περισσότεροι άνθρωποι σε άλλες χώρες πληρώνουν για 1 mbps», εξηγεί ο Μάκλιν.

Οπως και η Ιαπωνία, έτσι και η Νότια Κορέα έχει μπει στη νέα φάση της εξέλιξης του ευρυζωνικού Internet. Οι Νοτιοκορεάτες αναβαθμίζουν τις συνδέσεις ADSL και επιλέγουν τις fiber LAN.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο