Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία ΣΕΠΕΕ για το άρθρο 21 του σχεδίου νόμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη και με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των επιχειρήσεων του κλάδου για το άρθρο 21 του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας".

Συγκεκριμένα με το παραπάνω άρθρο επιβάλλεται φόρος 26% στις δαπάνες που καταβάλλονται στις συναλλαγές με κράτη "μη συνεργάσιμα" ή με "προνομιακό φορολογικό καθεστώς".

Στα κράτη αυτά περιλαμβάνονται χώρες όπως η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ  στις οποίες πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ενδυμάτων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΠΕΕ στην επιστολή τονίζει την σημαντικότητα του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας για την ελληνική οικονομία. Παράλληλα επισημαίνει ότι η προβλεπόμενη με σχέδιο νόμου καταβολή φόρου 26% στις δαπάνες θα οδηγήσει μαθηματικά σε αφανισμό την πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου με οδυνηρές συνέπειες για την απασχόληση, τις εξαγωγές και μεγάλες απώλειες στα έσοδα του δημοσίου.

Ο ΣΕΠΕΕ ζητά όπως αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη από το σχέδιο νόμου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο