Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση με τον αναπλ. Υπ. Οικ. κ. Μάρδα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-36.22.707 • FAX: 210-36.38.782 • www.poedoy.gr • emaiL [email protected]

Αθήνα 17.3.2015

Αρ. Πρωτ.: 729

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΙΚ κ. ΜΑΡΔΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16.3.2015 η Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα για να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Οι τοποθετήσεις του στα θέματα που ετέθησαν έχουν ως εξής:

Για τα μισθολογικά:

Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι μετέωρη καθώς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα κυμαίνεται από 0% ως 1,5%. Ως εκ τούτου, δε μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, αν εξοικονομηθούν χρήματα από μη- μισθολογικές δαπάνες, τότε θα είναι πιο ευοίωνο και το τοπίο σχετικά με τους μισθούς στο Υπουργείο Οικονομικών και γενικά στο Δημόσιο. Επισήμανε ότι κατανοεί την ιδιαίτερη φύση της εργασίας των οικονομικών υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ.

Για την μισθολογική εξίσωση των συναδέλφων της 1Κ/2013, και των μεταταγέντων από δημοτική αστυνομία:

Επισήμανε ότι γνωρίζει το ζήτημα καλά, το αντιμετωπίζει θετικά και θεωρεί ότι πρέπει να είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα θα εξετασθεί μετά τη συμφωνία του Ιουνίου με τους εταίρους.

Για τις κρατήσεις ΤΕΑΔΥ (ποσό που δεν έχει επιστραφεί):

Όταν ενημερώθηκε από την Ε.Ε. ότι η ΠΟΕ-ΔΟΥ εμμένει στη συνδικαλιστική διεκδίκηση του μέρους των κρατήσεων που δεν αποδόθηκαν στους συναδέλφους, ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι είναι κάτι που αφορά το απώτερο μέλλον. Επισήμανε ότι δε βλέπει τους εφοριακούς, όπως και άλλους κλάδους που έχουν πληγεί από την κρίση (π.χ. πανεπιστημιακοί), ως εχθρούς.

Για το ξεπάνωμα του βαθμολογίου και την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού:

Δήλωσε ότι πρέπει να γνωρίζει ποια ακριβώς θα είναι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας στο σημείο εκκίνησης, που προσδιορίζεται τον Ιούνιο.

Για την επανεξέταση του καθεστώτος κάλυψης των δαπανών μετακίνησης (εντός έδρας και εκτός έδρας):

Αφού χαρακτήρισε το αίτημα δίκαιο, δήλωσε ότι ετοιμάζεται σχέδιο για αυτές τις δαπάνες και θα εξετάσει την περίπτωση να ενταχθούν σε αυτό .

Για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ που δούλευαν με μηνιαία σύμβαση έργου:

Δήλωσε ότι αυτό το θέμα δεν το γνωρίζει και μας παρέπεμψε στον κ. Κατρούγκαλο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΙΔΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο