Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΔΟΠΛΦ: Καλημέρα κε Υπουργέ - Προθεσμίες φορολογικών δηλώσεων και άλλα..

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Επιστολή

Καλημέρα κε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου και δεν γνωρίζουμε βασικές λεπτομέρειες που αφορούν την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2014, λόγω της καθυστέρησης ερμηνείας πλήθους διατάξεων του νέου ΚΦΕ.

Δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα κανένα από τα νέα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και οι απαραίτητες οδηγίες συμπλήρωσής τους. Επίσης δεν έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα βεβαιώσεις αποδοχών, βεβαιώσεις αμοιβών επιχειρηματικής δραστηριότητας και αμοιβών εργοληπτών με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η υποβολή των δηλώσεων ακόμη κι αν ξεκινήσει το σύστημα υποβολής.

Τα ανωτέρω φυσικά καθιστούν ανέφικτη την προετοιμασία των λογιστικών - γραφείων για την υποδοχή των φορολογουμένων και κατά συνέπεια την ομαλή υποβολή των εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων, έργο που ως γνωστόν αναλαμβάνουμε κάθε χρόνο σε όλο και πιο ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας.

Παράλληλα ένα άλλο μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι ότι με το υπάρχον σύστημα φορολόγησης θα υπάρξουν και φέτος μεγάλες αδικίες στην επιβολή φόρων με συνέπεια να αυξηθούν κατακόρυφα τα ληξιπρόθεσμα χρέη και θα καταστήσουν πολλές από τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει ανενεργές.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι όπως και σε κάθε επικοινωνία μαζί σας πως είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής των φορολογικών συντελεστών από τη φετινή χρονιά (χρήση 2014) με ταυτόχρονη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης για να αποφύγουμε το περσινό Βατερλώ της αδυναμίας πληρωμής, που εκτόξευσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με επιθυμητό αποτέλεσμα κάποια στιγμή να φτάσουμε στη μείωση των λουκέτων στις επιχειρήσεις.

Για την ομαλή ολοκλήρωση της  ηλεκτρονικής  υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων οι απαιτούμενες διαδικασίες θεωρούμε πως πρέπει να έχουν διακριτή και προκαθορισμένη διάρκεια  με ισχυρό δεδομένο ότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα λειτουργεί συνεχώς (χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις από το taxis).

Θέτουμε υπ' όψιν σας τις παρακάτω προτεινόμενες ημερομηνίες υποβολής:


α) Βεβαιώσεων αποδοχών,συντάξεων και παρακρατηθέντων φόρων το διάστημα από 1/4/2015 έως 30/4/2015
και

β) Υποβολής φορολογικών δηλώσεων από 1/5/2015 έως 30/9/2015 με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης την καταληκτική ημέρα, δλδ την 30/9/2015.

Τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα κρίνονται επαρκή και εφόσον δεν υπάρξουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και  απρόβλεπτα γεγονότα, όπως το συνηθέστερο της υπολειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxisnet), δεν θα χρειαστεί να δοθεί καμιά επιπλέον παράταση.

Επίσης μην αγνοείτε ότι για το ίδιο διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τα Λογιστικά - Φοροτεχνικά γραφεία θα απασχολούνται και με την Νέα Ρύθμιση Οφειλών που γνωρίζουμε πόσο επιθυμείτε την επιτυχία της.
 
Για την έγκαιρη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, σκόπιμο θα ήταν, να εξετάσετε σοβαρά  την επιβράβευση όσων φορολογουμένων επιλέξουν να εξοφλήσουν νωρίτερα την υποχρέωσή τους. Για παράδειγμα, μια αναλογική έκπτωση επί του τελικού φόρου, σε σχέση με το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη προθεσμίας της 1ης δόσης, θα ήταν ένα ελκυστικό κίνητρο για να ανταποκριθούν και να επωφεληθούν όσοι ακόμα έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο