Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διακήρυξη αγωνιστικής κίνησης λογιστών Κέρκυρας

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνάδελφοι ,

Οι αρχαιρεσίες στον Σύλλογό μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που σταθερά και μόνιμα πλέον εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερα τις επιπτώσεις της βαθιάς οικονομικής κρίσης την οποία προκάλεσαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.

Οι Λογιστές βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των Ν.4172/2013, Ν.4174/2013,Ν.4223/2013 , του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν.4225/2013 (ΑΠΔ) ζώντας τα αποτελέσματα όλων αυτών, που απ’ τη μία εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (φόρος 26% απ’ το πρώτο ευρώ κλπ) ενώ απ’ την άλλη έχουν βάλει πάνω απ’ το κεφάλι μας το σύνολο του ποινικού κώδικα.

Με τη διάλυση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών και την αποψίλωσή τους τόσο αυτών όσο και συνολικά των δημόσιων υπηρεσιών από υπαλλήλους ,είχε σαν αποτέλεσμα να φορτώσουν τα γραφεία μας με ένα τεράστιο όγκο απλήρωτης ουσιαστικά εργασίας , μετατρέποντας μας σε άμισθους υπάλληλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης απ’ τη μια μεριά το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και πολλών απ’ αυτές που λειτουργούν να έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και απ’ την άλλη μια σειρά «μεταρρυθμίσεις» και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέρασαν τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν «αιχμή του δόρατος» για το σκοπό αυτό το Οικονομικό Επιμελητήριο ( Άνοιγμα του επαγγέλματος , Είσοδος των ανωνύμων εταιρειών στο επάγγελμα , Πιστοποίηση Λογιστών , Κώδικας δεοντολογίας , Εξετάσεις για την αναβάθμιση της άδειας κλπ) έχουν φέρει τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενος και ιδιαίτερα τους νέους σε κατάσταση απόγνωσης .

Οι συνάδελφοι μέλη του συλλόγου μας, το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα το διάστημα εφαρμογής των παραπάνω νόμων, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και σε αντίθεση με τις προσπάθειες τόσο της πλειοψηφίας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου όσο και της διοίκησης της ΠΟΦΕΕ να εξαντλήσουμε τον αγώνα μας σε κάποιες «εν κρυπτώ» συναντήσεις με τον έφορο ήτε στέλνοντας δακρύβρεχτα γράμματα στο υπουργείο Οικονομικών για «ψιλοβελτιώσεις» ή «παρατασεις», δώσαμε σοβαρές μάχες στην κατεύθυνση της απόσυρσης των νόμων αυτών. (Κατάληψεις Νομαρχίας , Κινητοποίησεις στους δρόμους τη Κέρκυρας , Παρέμβαση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο και λήψη απ’ αυτά ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων ενάντια στους νόμους , ενημέρωση ΜΜΕ επιχειρήσεων στο κέντρο της Πόλης , κλπ) . και θεωρούμε ότι με αυτούς τους αγώνες συμβάλλαμε κι εμείς σε ότι ο κλάδος πέτυχε το προηγούμενο διάστημα (μείωση προστίμων Ν.4174/2013 κλπ).

Συνάδελφοι ,

Εμείς θέλουμε ένα Σύλλογο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες μας , διεκδικητικό με ανοικτές διαδικασίες στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά όλοι οι συνάδελφοι . Ένα σύλλογο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τη βάση χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα , κι όχι από ένα κλειστό διοικητικό συμβούλιο.

Στη λογική αυτή μια απ’ τις πρώτες πράξεις του νέου ΔΣ θα πρέπει να είναι και η δρομολόγηση αλλαγής του καταστατικού.

Με τις αποφάσεις μας και τις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα πιστεύουμε ότι ξεπεράσαμε τις λογικές της πλειοψηφίας του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου όσο και της διοίκησης της ΠΟΦΕΕ και επειδή πιστεύουμε ότι στις σημερινές συνθήκες ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ σας καλούμε να στηρίξετε και με την ψήφο σας τη δράση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

- Κατάργηση των Ν.4172/2013, Ν.4174/2013,Ν.4223/2013 , του κώδικα δεοντολογίας, του αρ. 2 του Ν.4225/2013 (ΑΠΔ)

- Κατάργηση του Ν.3896/2011 και των τροποπ/ων του με την παράγραφο 3 άρθρου 42 Ν.4024/2011, που αφορά το Τέλος Επιτηδέυματος, (Τέλος Επιχειρηματικότητας !)

- Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Επαναφορά της προϊσχύουσας διατύπωσης του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. Έκδοση των Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών με την είσπραξη των απαιτήσεών μας.

- Έκπτωση 100% των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

- Φραγμός στην καθιερωμένη πια παράταση μη παραγραφής των ανέλεγκτων χρήσεων που λειτουργεί εκβιαστικά σε συνδυασμό με την πρακτική των περαιώσεων.

- Φραγμός στην μετατόπιση υποχρεώσεων και ευθυνών που μέχρι τώρα επωμιζόταν ο κρατικός μηχανισμός στις πλάτες μας.

- Κατάργηση κάθε εισφοράς που αποτελεί προϋπόθεση στην επαγγελματική μας εξέλιξη.

- Αντίσταση στην λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

- Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

- Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Κατάργηση του ανατοκισμού.

- Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ανεξάρτητα από τα χρέη.

- Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων.

- Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.

- Μείωση κατά 30% όλων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων.

Ισοδύναμα μέτρα ας ψάξουν οι σωτήρες μας να βρουν στις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών, και των εφοπλιστών , στους «ξεχασμένους» στα συρτάρια οπτικούς δίσκους , σε όσους έχουν την άνεση σήμερα να επενδύουν χρήματα στο Λονδίνο, Λουξεμβούργο και Ελβετία , στα ευγενή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσαν να υπερδιπλασιάσουν το ενεργητικό τους.

Πλέον, κανείς δεν έχει δικαίωμα να πεί πως δεν γνωρίζει.

ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΑΡΤΗΣ 2015

Το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» στηρίζουν και συμμετέχουν οι συνάδελφοι :

Βουτσινάς Κωνσταντίνος
Δελαπόρτα Μαρία
Κοσκινάς Γεώργιος
Κουλούρης Αλέξανδρος
Μάστορας Χάρης
Παπαγεωργίου Βασίλειος
Πιέρρης Ιωάννης
Χειμαριός Χρήστος

Υ.Γ. Το ψηφοδέλτιο θα κατατεθεί την Τετάρτη 18/03/2015 το μεσημέρι . Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτό ας έλθει σε επαφή με κάποιον απ’ τους παραπάνω .


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης