Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακάλυψαν νερό σε πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα

11 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά νερό στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα,σύμφωνα με ανακοίνωση του αστεροσκοπείου Λόουελ,στην Αριζόνα.
Ανακάλυψαν νερό σε πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά νερό στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα,σύμφωνα με ανακοίνωση του αστεροσκοπείου Λόουελ,στην Αριζόνα.

Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ σε συνδυασμό με νέα θεωρητικά μοντέλα,δήλωσε ο αστρονόμος Τρέβις Μπέιρμαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν,υπάρχει νερό στην ατμόσφαιρα του πλανήτη «HD209458b» που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη γη.(Ενα έτος φωτός υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί σε 9.454 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

"Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν υδρατμοί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη αυτού και συνεπώς έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι κι άλλοι πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος περιέχουν επίσης υδρατμούς στην ατμόσφαιρά τους»,τόνισε ο αμερικανός αστρονόμος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αναμένεται να δημοσιευτούν στην αμερικανική Αστροφυσική Επιθεώρηση.

Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης