Ειδήσεις Τεχνολογία

Ανακάλυψαν νερό σε πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά νερό στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα,σύμφωνα με ανακοίνωση του αστεροσκοπείου Λόουελ,στην Αριζόνα.

Ανακάλυψαν νερό σε πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά νερό στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα,σύμφωνα με ανακοίνωση του αστεροσκοπείου Λόουελ,στην Αριζόνα.

Η ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ σε συνδυασμό με νέα θεωρητικά μοντέλα,δήλωσε ο αστρονόμος Τρέβις Μπέιρμαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν,υπάρχει νερό στην ατμόσφαιρα του πλανήτη «HD209458b» που βρίσκεται σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη γη.(Ενα έτος φωτός υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί σε 9.454 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

"Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν υδρατμοί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη αυτού και συνεπώς έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι κι άλλοι πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος περιέχουν επίσης υδρατμούς στην ατμόσφαιρά τους»,τόνισε ο αμερικανός αστρονόμος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής αναμένεται να δημοσιευτούν στην αμερικανική Αστροφυσική Επιθεώρηση.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο