Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2015 στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 16-03-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρουσιάσθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έτους 2015 στους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδος.

Κατά την ομιλία της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλαν κατά την προηγούμενη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τόνισε τη σημασία επίτευξης των στρατηγικών στόχων και δράσεων της Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2015. Έμφαση δόθηκε στις δράσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ενδεικτικά έγινε αναφορά στο Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και στην επέκτασή του σε δανειακές συναλλαγές και χρηματιστηριακά προϊόντα, στη συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών στο προφίλ φορολογούμενου στο Elenxis και στην αξιοποίησή αυτών από τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου ανέφερε επίσης ότι ο απολογισμός του έργου της Γ.Γ.Δ.Ε. το 2014 θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή ενώ, για το τρέχον έτος, έχουν τεθεί φιλόδοξοι μεν, αλλά ρεαλιστικοί στόχοι, με βασική επιδίωξη την αύξηση της εισπραξιμότητας και όχι απλώς της βεβαίωσης φόρων.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης παρουσίασε αναλυτικά τις προτεραιότητες για το 2015, καθώς και τους στόχους και τις δράσεις με τις οποίες θα υλοποιηθούν. Εισηγήσεις έγιναν και από τους Προϊσταμένους της Φορολογικής και Τελωνειακής Περιφέρειας καθώς και από τον Προϊστάμενο της Χημικής Υπηρεσίας Μακεδονίας-Θράκης.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. ανακοίνωσε τη δημιουργία το επόμενο διάστημα στη Βόρειο Ελλάδα Αυτοτελούς Γραφείου Υποστήριξης Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, αντίστοιχο με αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο