Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επεκτείνεται η μερική απασχόληση

Με τριπλάσιο ρυθμό αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με μερική απασχόληση σε σχέση με τις θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο. Την προσφυγή στη (χαμηλότερου κόστους) μερική απασχόληση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε νέο προσωπικό αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Απριλίου 06 - Απριλίου 05. ...

Με τριπλάσιο ρυθμό αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με μερική απασχόληση σε σχέση με τις θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο. Την προσφυγή στη (χαμηλότερου κόστους) μερική απασχόληση για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων σε νέο προσωπικό αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Απριλίου 06 - Απριλίου 05.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε διάστημα ενός έτους ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 4,83%, όμως η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των απασχολουμένων με μερική απασχόληση (+ 10,65%) και όχι των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση (που αυξήθηκαν κατά 3,76%). Οι μερικώς απασχολούμενοι - ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ έφτασαν τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους στα 284.854 άτομα (187.822 γυναίκες και 97.032 άνδρες) και εισέπρατταν μέσο μισθό 425,18 ευρώ. Αντιθέτως οι απασχολούμενοι με πλήρες ωράριο που αποτελούν την πλειοψηφία των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (1.427.038 τον Απρίλιο του 06) εισέπρατταν μέσο μηνιαίο μισθό 1.156,19 ευρώ. Παρά την αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων - ασφαλισμένων, παρατηρήθηκε, στο ίδιο διάστημα, μείωση των ημερών απασχόλησης. Η μέση απασχόληση μειώθηκε κατά 1,05% στις κοινές επιχειρήσεις και κατά 2,22% στα οικοδομικοτεχνικά έργα. Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν, τέλος, αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών απασχολουμένων οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πλέον το 12,80% του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων (και οι Αλβανοί το 54,10% των αλλοδαπών).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο