Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρέχεται υγειονομική κάλυψη και στους ανασφάλιστους δικηγόρους

14 Μάρτιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΣΑ


Με την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, οι Υπουργοί Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κουρουπλής, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτης  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης, ικανοποιείται το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, όπως το ανέπτυξε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με την τροπολογία "οι ασφαλισμένοι του Τομέα Ασφάλισης Νομικών και του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του ΕΤΑΑ οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα,  δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους παροχές ασθένειας σε είδος από 1-3-2015 έως 29-2-2016 με τις ίδιες προϋποθέσεις που ορίζονται στην περίπτωση Β της υποπαραγράφου Α3 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του νόμου 4254/2014 (Α' 85)."

Με την ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, προτείνεται για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, η κάλυψη για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος για το διάστημα από 1-2-2015 έως 29-2-2016 των ασφαλισμένων του Τομέα Νομικών και Υγειονομικών του ΕΤΑΑ που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών, με τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται και τα αντίστοιχα πρόσωπα του ετέρου των Τομέων του ΕΤΑΑ (ήτοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοπλητών Δημοσίων Έργων).


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης