Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ - ΟΤΑ συναντήθηκε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13-3-2015

Με μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ - ΟΤΑ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας για ζητήματα απασχόλησης στους δήμους της χώρας, θέματα ασφαλιστικής ισότητας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τα προβλήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων.

Ζήτησαν επίσης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα απασχοληθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, έχουν δρομολογηθεί εδώ και μήνες. Ωστόσο, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το αποτέλεσμα της διαβούλευσης του υπουργείου Εργασίας με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) για τους όρους υλοποίησής τους.

Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνια Αντωνοπούλου και το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της παρακολούθησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Επίσης, στην έκδοση βοηθητικού υλικού («χάρτης» δικαιωμάτων και υποχρεώσεων), προκειμένου οι επιλεχθέντες από το πρόγραμμα άνεργοι να ξέρουν επακριβώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα επόμενα νομοθετικά βήματα του υπουργείου στο πεδίο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης