Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επανεξετάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του εποχικού επιδόματος που δίνεται από τον Ο.Α.Ε.Δ. στους εργαζόμενους του κλάδου Μετάλλου

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
 

Αθήνα, 12-3-2015

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ανεργία, στην απλήρωτη εργασία, στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Επιπρόσθετα, έθεσαν ζητήματα ενίσχυσης των ανέργων.

Ο υπουργός Εργασίας παρέθεσε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το επόμενο χρονικό διάστημα, με αρχή το σχέδιο νόμου αποκατάστασης του θεσμικού πλαισίου για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Περιγράφοντας το σύνολο των επερχόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες έχουν σκοπό να επαναφέρουν σημαντικές διατάξεις θετικές για τους εργαζόμενους, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι βάση της πολιτικής που ακολουθείται είναι οι Προγραμματικές Δηλώσεις στη Βουλή.

Επίσης, θα εξεταστεί η δυνατότητα αναθεώρησης των προϋποθέσεων χορήγησης του εποχικού επιδόματος που δίνεται από τον ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους του κλάδου Μετάλλου.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης