Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Βαρουφάκης: Τι είπε για το Φ.Π.Α. και την παρουσία του στο Εurogroup

12 Μάρτιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Στην εκπομπή "ONline" του MEGA  μίλησε ο υπ .Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης

Για τον ΦΠΑ είπε ότι δεν θα αλλάξει σημειώνοντας όμως ότι "μετά τον Ιούνιο ξεκινάει μια νέα εποχή", δηλαδή "ένας νέος σχεδιασμός σε εντελώς διαφορετική βάση με στόχο τη μείωση του ΦΠΑ και θα υπάρξει και μια εξομάλυνση σε βάθος τετραετίας".

"Αυτό που πετύχαμε με την τετράμηνη συμφωνία γέφυρα είναι ότι δεν θα δεχθούμε υφεσιακά μέτρα", τόνισε και πρόσθεσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι υφεσιακό μέτρο.

Υποστήριξε ότι ο συντελεστής 23% είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει αύξηση για τρόφιμα, φάρμακα, παραμεθόριο, νησιά, εστίαση, βιβλία, Τύπο.

Για το Eurogroup είπε

"Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει πολλούς. Είχαν συνηθίσει μια κυβέρνηση που κυβερνούσε με email και φαξ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που δέχθηκε από τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην εκπομπή "ONline" του MEGA ο κ. Βαρουφάκης πάντως είπε ότι είναι πολιτική του απόφαση αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει "σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί".

Σημείωσε ακόμη πως όποτε έχει αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε έχει αναφερθεί με τεράστιο σεβασμό και πως όποτε τον βλέπει, μιλούν "ιδιαιτέρως πολιτισμένα και με έναν εποικοδομητικό τρόπο".

"Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων", τόνισε.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης