Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: Τι είπε για το Φ.Π.Α. και την παρουσία του στο Εurogroup

Στην εκπομπή "ONline" του MEGA  μίλησε ο υπ .Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης

Για τον ΦΠΑ είπε ότι δεν θα αλλάξει σημειώνοντας όμως ότι "μετά τον Ιούνιο ξεκινάει μια νέα εποχή", δηλαδή "ένας νέος σχεδιασμός σε εντελώς διαφορετική βάση με στόχο τη μείωση του ΦΠΑ και θα υπάρξει και μια εξομάλυνση σε βάθος τετραετίας".

"Αυτό που πετύχαμε με την τετράμηνη συμφωνία γέφυρα είναι ότι δεν θα δεχθούμε υφεσιακά μέτρα", τόνισε και πρόσθεσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι υφεσιακό μέτρο.

Υποστήριξε ότι ο συντελεστής 23% είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει αύξηση για τρόφιμα, φάρμακα, παραμεθόριο, νησιά, εστίαση, βιβλία, Τύπο.

Για το Eurogroup είπε

"Καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στο Eurogroup έχει εκνευρίσει πολλούς. Είχαν συνηθίσει μια κυβέρνηση που κυβερνούσε με email και φαξ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που δέχθηκε από τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στην εκπομπή "ONline" του MEGA ο κ. Βαρουφάκης πάντως είπε ότι είναι πολιτική του απόφαση αλλά και στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει "σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί".

Σημείωσε ακόμη πως όποτε έχει αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε έχει αναφερθεί με τεράστιο σεβασμό και πως όποτε τον βλέπει, μιλούν "ιδιαιτέρως πολιτισμένα και με έναν εποικοδομητικό τρόπο".

"Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων", τόνισε.


Ετικέτες για αναζήτηση εστίαση ΦΠΑ φάρμακα Eurogroup Σόιμπλε


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο