Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως και που θα γίνονται πλέον οι συναντήσεις με το Βrussels Group - Την Πέμπτη τα πρώτα κλιμάκια στην Αθήνα

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση συμφώνησαν η ελληνική πλευρά και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, που είχαν την Πέμπτη την πρώτη τους, μαραθώνια συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, η διαδικασία που συμφωνήθηκε προβλέπει ότι "το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται".

Η πρώτη τεχνική ομάδα έρχεται στην Αθήνα αύριο για να συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία και θα ακολουθήσει άλλη τεχνική ομάδα τη Δευτέρα, η οποία θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα "δεν θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπ. Οικ. Γ.Βαρουφάκη ο οποίος  διευκρίνισε ότι στη σημερινή πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των κλιμακίων της ομάδας των τεσσάρων θεσμών και της ελληνικής ομάδας και στο επίκεντρο βρέθηκαν ο ορισμός της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος, θέματα που αφορούν στα δημοσιονομικά, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα παρέχονται οι πληροφορίες.

Ανέφερε ότι από αύριο θα έρθουν κάποιοι τεχνοκράτες στην Αθήνα. Οι τεχνοκράτες αυτοί, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, θα έρχονται ανάλογα με τις ανάγκες και το θέμα των διαπραγματεύσεων και στόχος των επισκέψεών τους θα είναι η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων του Brussels Group. Οι εν λόγω τεχνοκράτες θα έχουν έναν χώρο δουλειάς -ίσως σε κάποιο ξενοδοχείο- όπου και θα τους μεταφέρονται οι πληροφορίες που θα ζητούν και αν χρειάζεται θα συναντώνται στον ίδιο χώρο με εμπειρογνώμονες των υπουργείων.

"Δεν θα δείτε στην Αθήνα τον κ. Μαζούχ. Δεν θα υπάρχει αυτό που συνέβαινε επί του παλαιού καθεστώτος, οι εισβολές στα υπουργεία", σημείωσε και τόνισε ότι "η τρόικα τελείωσε".

Πηγή: mega


Ετικέτες για αναζήτηση Eurogroup διαπραγμάτευση μεταρρυθμίσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο