Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Mε τροπολογία θα διασφαλιστουν τα ρευστά των Ταμείων στην ΤτΕ

1) Για τις πρωινές δηλώσεις-καταγγελία  του κ. Γ. Ρωμανιά σχετικά με τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία, διευκρινίζονται τα εξής :

ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, κ. Γ. ΡΩΜΑΝΙΑ

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης χαρακτήρισε ως «σοβαρή» την καταγγελία του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τόνισε πως:  «ό,τι χρειαστεί από ελέγχους θα το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον Εισαγγελέα, θα σταλούν».

Για την κυβέρνηση «το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό». «Φαίνεται πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι μελέτες και δημιουργούσαν πανικό στους πολίτες, με στόχο να δικαιολογούν τις σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων, τις οποίες συμφωνούσαν με την τρόικα», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «εμείς επισημαίνουμε τις πολιτικές ευθύνες και αν χρειαστεί και οτιδήποτε άλλο, θα το κάνουμε».

2) Επιπλέον, σε ότι αφορά σημερινά δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής τοποθέτησης των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, διευκρινίζουμε τα εξής:

Α) Η βραχυχρόνια αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων μέσω ρέπος μικρής διάρκειας είναι συνήθης, φερέγγυα και διάφανη πρακτική των ίδιων των διοικήσεων τους.

Β) Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Ταμείων, εφόσον το επιθυμούν, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή και ασφαλέστερη αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων τους.

Γ) Τα «αποκλειστικά» δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποχρεωτική τοποθέτηση των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ, συντηρούν την αδικαιολόγητη και ακατάσχετη κινδυνολογία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προκαλούν σύγχυση.

Η τροπολογία που αναμένεται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αφενός θα περιγράφει την διαδικασία εσωτερικού δανεισμού και αφετέρου θα εξασφαλίζει τα λεφτά των ταμείων, αν και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Δ) Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι κουμπαράς των ασφαλισμένων, τον οποίο λεηλάτησαν με το PSI οι μνημονιακές κυβερνήσεις και που η κυβέρνηση μας θα αποκαταστήσει σταδιακά μέσω του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Ετικέτες για αναζήτηση ασφαλιστικά ταμεία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο