Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιχείρηση «φέρτε πίσω τα λεφτά»...

Τα 233 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες στα τέλη του 2010. Τον περασμένο Νοέμβριο συρρικνώθηκαν στα 164 δισ. ευρώ, ενώ από τον Δεκέμβριο έως και τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς εκτιμάται ότι κυμαίνονται πλέον πέριξ των 140 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά περίπου 100 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να χαθεί από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα σημαντικό κομμάτι ρευστότητας. Εάν συνυπολογιστούν σε αυτά και οι εκτιμήσεις του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη, σχετικά με κρυμμένο θησαυρό ύψους 120 δισ. ευρώ, τα κίνητρα για επαναπατρισμό των κεφαλαίων κρίνονται αναγκαία.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται την παροχή κινήτρων με μειωμένο φόρο και απαλλαγή από κάθε είδους δίωξη με απώτερο στόχο την ανάσα στη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και στα πενιχρά έσοδα του Δημοσίου. Επί του πρακτέου, το σχέδιο προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 15% σε όσους αποκαλύψουν κρυμμένα εισοδήματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Εάν καταβληθεί ο φόρος, τα κεφάλαια θα μπορούν να παραμείνουν στο εξωτερικό.

Τέλος, η δεύτερη ευκαιρία σε όλους τους φορολογουμένους για αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων, θα προστεθεί στα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για την τελευταία δεκαετία, είναι υπό εξέταση. Σε αυτήν την περίπτωση χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν μόνο τον φόρο που τους αναλογούσε τη χρονιά που απέκτησαν τα εισοδήματα και δεν τα δήλωσαν στην εφορία.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑgr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο