Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κανένα τέλος υπέρ τρίτων κατά την σύσταση εταιριών Ι.Κ.Ε.

11 Μάρτιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Με εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες ΓΕΜΗ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπ. Οικονομικών υπενθυμίζει ότι μετά την ισχύ του άρθρου 104 του ν. 4314/2014 δεν επιβάλλεται κανένα τέλος υπέρ τρίτων  (πχ. εισφορά ταμείου νομικών και ταμείου πρόνοιας δικηγόρων) κατά την σύσταση η τροποποίηση Ι.Κ.Ε.

Aναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:

--
Με τη διάταξη του άρθρου 104 του ν. 4314/2014 (ΦΕΚ 265 A') καταργήθηκε κάθε τέλος υπέρ τρίτων που έχει σχέση με τη σύσταση, δημοσίευση, και τροποποίηση του καταστατικού της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.).

Κατόπιν τούτοις παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε ανάλογα οποιαδήποτε εγκύκλιο έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες σας προκειμένου να μην επιβάλλεται σε καμία περίπτωση τέλος υπέρ ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (είτε για τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών είτε γιο τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών) σε κάθε σύσταση, δημοσίευση και τροποποίηση καταστατικού Ι.Κ.Ε..

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες Μίας Στάσης και οι Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. στις οποίες επίσης απευθύνεται το παρόν, παρακαλούνται όπως εφεξής δεν εισπράττουν τα ως άνω τέλη όπου προβλεπόταν τέτοια αρμοδιότητα από παλαιότερες διατάξεις και όπως δεν απαιτούν θεώρηση των καταστατικών για την καταβολή τελών προς το ΕΤΑΑ - TAN.
--

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης